Bookboost's chat icon
Sökresultat: Sökord

En man och två kvinnor som äter och skålar på Titus veranda

TRERÄTTERS SUPÉ

Välkommen till en smakupplevelse för alla sinnen. Restaurang Tylöhus har förgyllt besöken till Tylösand sedan 1915 och är idag en uppdaterad klassiker, där innovationer och traditioner harmonierar på tallriken. Resultatet skapar kulinariska ögonblicksbilder som dröjer sig kvar i minnet och blir tidlösa. Ungefär som fotokonsten du ser på väggarna.

Visa mer
Visa mindre
Kockar lagar mat i kök.

MENY MÅNDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Halstrade rödräkor med vitlök- och chiliemulsion, sotad citron och stekt sparris
  • Kryddig rostbiff med confiterad äggula, pepparrotssenap, friterad kapris, dillgurka och rotfruktchips

VARMRÄTT

  • Stekt rimmad torskrygg med vitvinssås, forellrom, sotad gemsallad, rostade betor, potatispuré med tryffel och krispiga brödsmulor
  • Sichuanpepparstekt oxfilé med portvinssås, knaprigt varmrökt sidfläsk, eldad syltlök, champinjoner, bryssel- kål, rostad persiljerot och potatispuré med smak av brynt smör
  • Krämig pappardellepasta med burrata, rostad tomatragu, färsk tryffel och riven pecorino. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpafrön och friterad lökkrokett

DESSERT

  • Körsbärspaj med kanderad pistagenötsglass, vaniljkräm och havrecrumble
  • Matchapannacotta med yuzusorbet, rostad vit choklad och frystorkade blåbär
Visa mer
Visa mindre

MENY TISDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Sotad laxfilé med rökt dillhollandaise, forellrom, citrus- salsa och edamamebönor
  • Ankleverpralin doppad i mörk choklad, torkad fruktmarmelad smaksatt med marsala, smörstekt rågbröd och rostade hasselnötter

VARMRÄTT

  • Halstrad röding med brynt sojasmörsås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips
  • Stekt kycklingbröstfilé från Knäred med apelsinsås, rostad jordärtskocka, stekt kålrot, rotselleri, svartkål, friterad lök och potatis- och purjolöksterrin
  • Redefine plantbaserad biff med rödvinssås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips

DESSERT

  • Karamelliserad mjölkchokladmousse med mandelkrokant och portvinsinkokt plommonkompott
  • Valnötsglass med kolasås, morotskaka, syrlig citrusfärskost och valnötscrumble
Visa mer
Visa mindre
Kockar lagar lunch på Hotel Tylösand.
Kompisar har middag i Restaurang Tylöhus.

MENY ONSDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Tylösand Skagen med löjrom, smörstekt brioche, sötsyrlig rödlök, fänkålscrudité och dillolja
  • Honungsrostade betor med eldad chèvre, rödbetspuré, färska fikon, sockersaltade valnötter och balsamico- dressad machésallad

VARMRÄTT

  • Stekt långarygg med dillvelouté, smörstekt pilgrimsmussla, sparris, romanesco, spenat och potatisstomp med Gruyère
  • Örtstekt flankstek med tryffelbearnaise, frasig boll på oxsvansrillette, broccolisparris, minimorot, rostad schalottenlökssky och friterad potatiskaka
  • Tryffelravioli med smörad svampbuljong, parmesan, stekt svamp med vitlök och chili, friterad rödbeta och ostronskivling. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpa- frön och örtmarinerad halloumi

DESSERT

  • Tartelett fylld med mörk choklad, hasselnötter och kolakräm, havtornscurd, sockrade hasselnötter och italiensk maräng
  • Mjölkchokladglass smaksatt med Ron Zacapa 23-årig rom, kokoskaka, chokladjord och mango- och passionsfruktskompott

Visa mer
Visa mindre

MENY TORSDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Halstrade rödräkor med vitlök- och chiliemulsion, sotad citron och stekt sparris
  • Kryddig rostbiff med confiterad äggula, pepparrotssenap, friterad kapris, dillgurka och rotfruktchips

VARMRÄTT

  • Stekt rimmad torskrygg med vitvinssås, forellrom, sotad gemsallad, rostade betor, potatispuré med tryffel och krispiga brödsmulor
  • Sichuanpepparstekt oxfilé med portvinssås, knaprigt varmrökt sidfläsk, eldad syltlök, champinjoner, bryssel- kål, rostad persiljerot och potatispuré med smak av brynt smör
  • Krämig pappardellepasta med burrata, rostad tomatragu, färsk tryffel och riven pecorino. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpafrön och friterad lökkrokett

DESSERT

  • Körsbärspaj med kanderad pistagenötsglass, vaniljkräm och havrecrumble
  • Matchapannacotta med yuzusorbet, rostad vit choklad och frystorkade blåbär
Visa mer
Visa mindre
Ett par äter middag på Hotel Tylösand.
Utsikt från Restaurang Tylöhus.

MENY FREDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Sotad laxfilé med rökt dillhollandaise, forellrom, citrus- salsa och edamamebönor
  • Ankleverpralin doppad i mörk choklad, torkad fruktmarmelad smaksatt med marsala, smörstekt rågbröd och rostade hasselnötter

VARMRÄTT

  • Halstrad röding med brynt sojasmörsås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips
  • Stekt kycklingbröstfilé från Knäred med apelsinsås, rostad jordärtskocka, stekt kålrot, rotselleri, svartkål, friterad lök och potatis- och purjolöksterrin
  • Redefine plantbaserad biff med rödvinssås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips

DESSERT

  • Karamelliserad mjölkchokladmousse med mandelkrokant och portvinsinkokt plommonkompott
  • Valnötsglass med kolasås, morotskaka, syrlig citrusfärskost och valnötscrumble
Visa mer
Visa mindre

MENY LÖRDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Tylösand Skagen med löjrom, smörstekt brioche, sötsyrlig rödlök, fänkålscrudité och dillolja
  • Honungsrostade betor med eldad chèvre, rödbetspuré, färska fikon, sockersaltade valnötter och balsamico- dressad machésallad

VARMRÄTT

  • Stekt långarygg med dillvelouté, smörstekt pilgrimsmussla, sparris, romanesco, spenat och potatisstomp med Gruyère
  • Örtstekt flankstek med tryffelbearnaise, frasig boll på oxsvansrillette, broccolisparris, minimorot, rostad schalottenlökssky och friterad potatiskaka
  • Tryffelravioli med smörad svampbuljong, parmesan, stekt svamp med vitlök och chili, friterad rödbeta och ostronskivling. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpa- frön och örtmarinerad halloumi

DESSERT

  • Tartelett fylld med mörk choklad, hasselnötter och kolakräm, havtornscurd, sockrade hasselnötter och italiensk maräng
  • Mjölkchokladglass smaksatt med Ron Zacapa 23-årig rom, kokoskaka, chokladjord och mango- och passionsfruktskompott
Visa mer
Visa mindre
Kock lagar mat på Hotel Tylösand.

MENY SÖNDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Sotad tonfisk- och avokadotartar med ananassalsa, chilidrops och krispiga gyozachips
  • Pata negra på stekt focaccia med syltade tomater, tryffelkräm, hyvlad Gammal Knas och olivolja

VARMRÄTT

  • Halstrad kalvnoisette med krokett “Cordon Bleu”, rostad vitlökssky, stekt sparris, semibakade tomater, gremolatasmör och pommes château
  • Stekt laxloin med vinkokta blåmusslor “moules frites”, aioli, smörfrästa franska ärtor, pommes frites och stenugnsbakat surdegsbröd
  • Rostad pumpa “Tom Kha Gai” med vattenkastanj, blomkål, röda linser, sesam och basmatiris. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, salt- stekta pumpafrön och nätvårrullar

DESSERT

  • Klassisk knäckig crème brûlée med färska bär
  • Chokladpastej med hallonsorbet, hallonmaräng och rostade hasselnötter
Visa mer
Visa mindre