Bookboost's chat icon
Sökresultat: Sökord

En man och två kvinnor som äter och skålar på Titus veranda

TRERÄTTERS SUPÉ

Välkommen till en smakupplevelse för alla sinnen. Restaurang Tylöhus har förgyllt besöken till Tylösand sedan 1915 och är idag en uppdaterad klassiker, där innovationer och traditioner harmonierar på tallriken. Resultatet skapar kulinariska ögonblicksbilder som dröjer sig kvar i minnet och blir tidlösa. Ungefär som fotokonsten du ser på väggarna.

Visa mer
Visa mindre
En manlig kock i ett restaurangkök iklädd kockmössa

MENY MÅNDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-19 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Gravad rökt röding med dillmajonnäs, löjrom, syrad lök och brynt kavringspaj
  • Carpaccio på ryggbiff med ruccola-aioli, dressad hjärt- sallad, saltrostade pinjenötter, friterad kapris och hyvlad parmesanost

VARMRÄTT

  • Halstrad sejrygg med smörad rödvinssås, stekta trattkantareller och lök, syrade betor, jordärtskocks- chips och potatispuré med rostat smör
  • Stekt hjortinnanlår med marsalasky, krämig rotfruktsgratäng, brysselkål, rökbakad schalottenlök, varm rödlök och tranbärsmarmelad
  • Djupfriterad krispig fetaost med smörstekt gnocchi i rostad tomatsås, rökbakad schalottenlök, färskostkräm med tryffel, hyvlad parmesanost och vitlöksgratinerad plommontomat

DESSERT

  • Portsvininkokt päron med kanel, chokladganache, rostad chokladböna, russinreduktion och tonkaglass
  • Pecannötsbrownie med körsbärskompott, körsbärssorbet och cookiecrunch
Visa mer
Visa mindre

MENY TISDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-19 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Sojamarinerad tonfisk med gochujangmajonnäs, friterad wonton, krossade wasabiärtor, yuzupicklad gurka med chili, gari och sesam
  • Friterad sötpotatiskrokett med het pumpakräm, karamelliserade pumpafrön, sötsyrlig silverlök, svartkål och Gruyère

VARMRÄTT

  • Halstrad torskrygg med krispig friterad pilgrimsmussla, forellrom, stekt tryffelpotatis och stuvad kål med smetana och citron
  • Stekt kycklingbröst från Knäred med citrussky, syrade rovor och potatisstomp med persilja, spenat och långlagrad svensk prästost
  • Saffransrisotto med citrusbakad fänkål, friterad rödlöks- krokett, minimorot, rostade macadamianötter, persilja och krispig lök

DESSERT

  • Äppelpaj med vaniljglass, salt kolasås, färska hallon och mandelcrumble
  • Yoghurtmousse med citron, passionfruktscurd, havre- och vit chokladcrunch och färska jordgubbar
Visa mer
Visa mindre
Två leende kockar i ett restaurangkök iklädda kockmössor
Två manliga kockar som pratar med varandra över en spis i ett r

MENY ONSDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-19 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Tylösands toast Skagen med löjrom, smörstekt surdegsbröd, sötsur grönkål och kryddkrasse
  • Sotad oxfilé med fermenterad kål ”kimchi”, gravad äggula, karamelliserad schalottenlökmajonnäs och picklad rättika

VARMRÄTT

  • Kryddhalstrad laxrygg med Sandefjordsås, stenbitsrom, friterad potatiskaka med smak av dill, fänkålscrüdité med sockerärta, rädisa, hyvlad morot och smörstekt broccolisparris
  • Pepparstekt flankstek med Café de Paris-emulsion, krispig cheddarostkrokett, olivoljebakad Conchitas tomat, vaxbönor och haricots verts med vitlök
  • Skogssvampsgulasch med polenta smaksatt med parmesanost, krispig svartkål och rostade krossade paranötter

DESSERT

  • Chokladpannacotta med kokoscrumble, mangokompott och kanderade hasselnötter
  • Brynt smörkolakaka med kanelcrunch, äpplecidersorbet och italiensk maräng
Visa mer
Visa mindre

MENY TORSDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-19 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Gravad rökt röding med dillmajonnäs, löjrom, syrad lök och brynt kavringspaj
  • Carpaccio på ryggbiff med ruccola-aioli, dressad hjärt- sallad, saltrostade pinjenötter, friterad kapris och hyvlad parmesanost

VARMRÄTT

  • Halstrad sejrygg med smörad rödvinssås, stekta trattkantareller och lök, syrade betor, jordärtskocks- chips och potatispuré med rostat smör
  • Stekt hjortinnanlår med marsalasky, krämig rotfruktsgratäng, brysselkål, rökbakad schalottenlök, varm rödlök och tranbärsmarmelad
  • Djupfriterad krispig fetaost med smörstekt gnocchi i rostad tomatsås, rökbakad schalottenlök, färskostkräm med tryffel, hyvlad parmesanost och vitlöksgratinerad plommontomat

DESSERT

  • Portsvininkokt päron med kanel, chokladganache, rostad chokladböna, russinreduktion och tonkaglass
  • Pecannötsbrownie med körsbärskompott, körsbärssorbet och cookiecrunch
Visa mer
Visa mindre
Kock som skär bröd i ett restaurangkök på Hotel Tylösand
Närbild på rosmarin

MENY FREDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-19 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Sojamarinerad tonfisk med gochujangmajonnäs, friterad wonton, krossade wasabiärtor, yuzupicklad gurka med chili, gari och sesam
  • Friterad sötpotatiskrokett med het pumpakräm, karamelliserade pumpafrön, sötsyrlig silverlök, svartkål och Gruyère

VARMRÄTT

  • Halstrad torskrygg med krispig friterad pilgrimsmussla, forellrom, stekt tryffelpotatis och stuvad kål med smetana och citron
  • Stekt kycklingbröst från Knäred med citrussky, syrade rovor och potatisstomp med persilja, spenat och långlagrad svensk prästost
  • Saffransrisotto med citrusbakad fänkål, friterad rödlöks- krokett, minimorot, rostade macadamianötter, persilja och krispig lök

DESSERT

  • Äppelpaj med vaniljglass, salt kolasås, färska hallon och mandelcrumble
  • Yoghurtmousse med citron, passionfruktscurd, havre- och vit chokladcrunch och färska jordgubbar
Visa mer
Visa mindre

MENY LÖRDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-19 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Tylösands toast Skagen med löjrom, smörstekt surdegsbröd, sötsur grönkål och kryddkrasse
  • Sotad oxfilé med fermenterad kål ”kimchi”, gravad äggula, karamelliserad schalottenlökmajonnäs och picklad rättika

VARMRÄTT

  • Kryddhalstrad laxrygg med Sandefjordsås, stenbitsrom, friterad potatiskaka med smak av dill, fänkålscrüdité med sockerärta, rädisa, hyvlad morot och smörstekt broccolisparris
  • Pepparstekt flankstek med Café de Paris-emulsion, krispig cheddarostkrokett, olivoljebakad Conchitas tomat, vaxbönor och haricots verts med vitlök
  • Skogssvampsgulasch med polenta smaksatt med parmesanost, krispig svartkål och rostade krossade paranötter

DESSERT

  • Chokladpannacotta med kokoscrumble, mangokompott och kanderade hasselnötter
  • Brynt smörkolakaka med kanelcrunch, äpplecidersorbet och italiensk maräng
Visa mer
Visa mindre
Närbild på en kniv och hackade örter på en skärbräda i trä
En manlig kock som skär mat i ett restaurang kök på Hotel Tylös

MENY SÖNDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-19 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Sotad gravat reninnanlår med duxell, rotselleripuré, bakad rotselleri och friterad saltkapris
  • Bruschetta med smörstekta kantareller, burrata, tomat- och chilimarmelad, nduja-emulsion och hyvlad parmesan

VARMRÄTT

  • Klassisk Bouillabaisse med torsk, lax, blåmussla, saffrans- aioli, räkor och halstrad pilgrimsmussla
  • Helstekt kalvrygg med portvinssås, sidfläsk, champinjoner, rostad persiljerot och tryffelpotatispuré med långbakad lök
  • Gratinerad skogssvampsfylld cannelloni med smörstekta svenska rötter, grönkål, picklad silverlök, manchegokräm och saltbakad Conchitas tomat

DESSERT

  • Klassisk knäckig crème brûlée med färska bär
  • Köksmästarens urval av unika ostar med marmelad
Visa mer
Visa mindre