Bookboost's chat icon
Sökresultat: Sökord

En man och två kvinnor som äter och skålar på Titus veranda

TRERÄTTERS SUPÉ

Välkommen till en smakupplevelse för alla sinnen. Restaurang Tylöhus har förgyllt besöken till Tylösand sedan 1915 och är idag en uppdaterad klassiker, där innovationer och traditioner harmonierar på tallriken. Resultatet skapar kulinariska ögonblicksbilder som dröjer sig kvar i minnet och blir tidlösa. Ungefär som fotokonsten du ser på väggarna.

Visa mer
Visa mindre
Kockar lagar mat i kök.

MENY MÅNDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Halstrade rödräkor med vitlök- och chiliemulsion, sotad citron och stekt sparris
  • Kryddig rostbiff med confiterad äggula, pepparrotssenap, friterad kapris, dillgurka och rotfruktchips

VARMRÄTT

  • Stekt rimmad torskrygg med vitvinssås, forellrom, sotad gemsallad, rostade betor, potatispuré med tryffel och krispiga brödsmulor
  • Sichuanpepparstekt oxfilé med portvinssås, knaprigt varmrökt sidfläsk, eldad syltlök, champinjoner, bryssel- kål, rostad persiljerot och potatispuré med smak av brynt smör
  • Krämig pappardellepasta med burrata, rostad tomatragu, färsk tryffel och riven pecorino. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpafrön och friterad lökkrokett

DESSERT

  • Körsbärspaj med kanderad pistagenötsglass, vaniljkräm och havrecrumble
  • Matchapannacotta med yuzusorbet, rostad vit choklad och frystorkade blåbär
Visa mer
Visa mindre

MENY MÅNDAG från 28 april

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 28 april - 27 juni och 4 augusti - 14 september.

FÖRRÄTT

  • Smörstekta pilgrimsmusslor med inlagd rättika och äpple, tapiokachips, citronkaviar och krispig chiliolja
  • Potatisblini med sotad kalvtartar, tryffel, syrad tryffel- grädde och confiterad äggula

VARMRÄTT

  • Halstrad rödingfilé med forellromshollandaise, grön sparris, sotad gemsallad, citruspärlor och smörstekt potatis
  • Stekt kycklingbröst gremolata med ramslöksemulsion, portvinssås, broccolisparris, saltbakad conchitatomat och potatisgratäng
  • Pastaragu i tomatsås med sojafärs, färska örter, parmesan, svamp och tryffelkräm

DESSERT

  • Jordgubbs- och basilikasorbet med browniekrutonger, pistagenötscrunch och vit chokladpesto
  • Hallonmousse med saltlakritsganache, halloncoulis och lakritsmacaron
Visa mer
Visa mindre
En manlig kock i ett restaurangkök iklädd kockmössa
Kockar lagar lunch på Hotel Tylösand.

MENY TISDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Sotad laxfilé med rökt dillhollandaise, forellrom, citrus- salsa och edamamebönor
  • Ankleverpralin doppad i mörk choklad, torkad fruktmarmelad smaksatt med marsala, smörstekt rågbröd och rostade hasselnötter

VARMRÄTT

  • Halstrad röding med brynt sojasmörsås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips
  • Stekt kycklingbröstfilé från Knäred med apelsinsås, rostad jordärtskocka, stekt kålrot, rotselleri, svartkål, friterad lök och potatis- och purjolöksterrin
  • Redefine plantbaserad biff med rödvinssås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips

DESSERT

  • Karamelliserad mjölkchokladmousse med mandelkrokant och portvinsinkokt plommonkompott
  • Valnötsglass med kolasås, morotskaka, syrlig citrusfärskost och valnötscrumble
Visa mer
Visa mindre

MENY tisdag från 28 april

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 28 april - 27 juni och 4 augusti - 14 september.

FÖRRÄTT

  • Smörbakad vit sparris och stekt grön sparris serveras med löjrom, äggulakräm, rotfruktchips, picklad rödlök och serranocrumble
  • Karamelliserad fläsksida med jalapeñomajonnäs, rödkålscrudité med sesam, jordnötter och salladslök

VARMRÄTT

  • Halstrad torskrygg med vitvinssås, krispig skaldjurs- krokett, palsternackspuré, confiterad äggula, syrad gurka, citronbakad fänkål och dillslungad potatis
  • Stekt flankstek med salviaemulsion, chorizo, sotad kålrabbi, smörstekta sockerärtor och rädisor samt potatis- kaka med rostad vitlök och pecorino
  • Tryffelrisotto med rött vin, parmesan, grillad portabello, svartkål, bakad spetskål och krokett med färskost och örter

DESSERT

  • Limepavlova med kokossorbet, rostad kokos och mango- kompott
  • Chokladfondant med vaniljglass, hallonkompott och kanderade hasselnötter
Visa mer
Visa mindre
Närbild på rosmarin
Kompisar har middag i Restaurang Tylöhus.

MENY ONSDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Tylösand Skagen med löjrom, smörstekt brioche, sötsyrlig rödlök, fänkålscrudité och dillolja
  • Honungsrostade betor med eldad chèvre, rödbetspuré, färska fikon, sockersaltade valnötter och balsamico- dressad machésallad

VARMRÄTT

  • Stekt långarygg med dillvelouté, smörstekt pilgrimsmussla, sparris, romanesco, spenat och potatisstomp med Gruyère
  • Örtstekt flankstek med tryffelbearnaise, frasig boll på oxsvansrillette, broccolisparris, minimorot, rostad schalottenlökssky och friterad potatiskaka
  • Tryffelravioli med smörad svampbuljong, parmesan, stekt svamp med vitlök och chili, friterad rödbeta och ostronskivling. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpa- frön och örtmarinerad halloumi

DESSERT

  • Tartelett fylld med mörk choklad, hasselnötter och kolakräm, havtornscurd, sockrade hasselnötter och italiensk maräng
  • Mjölkchokladglass smaksatt med Ron Zacapa 23-årig rom, kokoskaka, chokladjord och mango- och passionsfruktskompott

Visa mer
Visa mindre

MENY onsdag från 28 april

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 28 april - 27 juni och 4 augusti - 14 september.

FÖRRÄTT

  • Halstrade rödräkor med eldad kolhollandaise, Granny Smith-relish, syrad äppelpuré, chorizocrumble och stekt brioche
  • Jambon de Savoie på stekt surdegsbruschetta med bränd chèvre, fikon, honung och rostade valnötter

VARMRÄTT

  • Halstrad sejloin med brynt smör, pepparrotsstuvad potatis, krispig marulkskind, bakad persiljerot och crudité på fänkål, rädisa och sparris
  • Stekt oxfilé med choronsås, krispig boll på västerbottensost och bacon, ramslöksfrästa morötter, vaxbönor och vårlök tillsammans med confiterad potatis med vitlök och chili
  • Smörpocherad ravioli med pesto, tomat, basilika, spenat, parmesan och saltrostade pinjenötter

DESSERT

  • Flädercurdtartelett med bränd maräng, jordgubbs- coulis och färska jordgubbar
  • Vit chokladpannacotta med lycheesorbet, rabarberkompott och rostad vit choklad
Visa mer
Visa mindre
Två manliga kockar som pratar med varandra över en spis i ett r
Ett par äter middag på Hotel Tylösand.

MENY TORSDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Halstrade rödräkor med vitlök- och chiliemulsion, sotad citron och stekt sparris
  • Kryddig rostbiff med confiterad äggula, pepparrotssenap, friterad kapris, dillgurka och rotfruktchips

VARMRÄTT

  • Stekt rimmad torskrygg med vitvinssås, forellrom, sotad gemsallad, rostade betor, potatispuré med tryffel och krispiga brödsmulor
  • Sichuanpepparstekt oxfilé med portvinssås, knaprigt varmrökt sidfläsk, eldad syltlök, champinjoner, bryssel- kål, rostad persiljerot och potatispuré med smak av brynt smör
  • Krämig pappardellepasta med burrata, rostad tomatragu, färsk tryffel och riven pecorino. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpafrön och friterad lökkrokett

DESSERT

  • Körsbärspaj med kanderad pistagenötsglass, vaniljkräm och havrecrumble
  • Matchapannacotta med yuzusorbet, rostad vit choklad och frystorkade blåbär
Visa mer
Visa mindre

MENY torsdag från 28 april

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 28 april - 27 juni och 4 augusti - 14 september.

FÖRRÄTT

  • Smörstekta pilgrimsmusslor med inlagd rättika och äpple, tapiokachips, citronkaviar och krispig chiliolja
  • Potatisblini med sotad kalvtartar, tryffel, syrad tryffel- grädde och confiterad äggula

VARMRÄTT

  • Halstrad rödingfilé med forellromshollandaise, grön sparris, sotad gemsallad, citruspärlor och smörstekt potatis
  • Stekt kycklingbröst gremolata med ramslöksemulsion, portvinssås, broccolisparris, saltbakad conchitatomat och potatisgratäng
  • Pastaragu i tomatsås med sojafärs, färska örter, parmesan, svamp och tryffelkräm

DESSERT

  • Jordgubbs- och basilikasorbet med browniekrutonger, pistagenötscrunch och vit chokladpesto
  • Hallonmousse med saltlakritsganache, halloncoulis och lakritsmacaron
Visa mer
Visa mindre
Närbild på en kniv och hackade örter på en skärbräda i trä
Utsikt från Restaurang Tylöhus.

MENY FREDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Sotad laxfilé med rökt dillhollandaise, forellrom, citrus- salsa och edamamebönor
  • Ankleverpralin doppad i mörk choklad, torkad fruktmarmelad smaksatt med marsala, smörstekt rågbröd och rostade hasselnötter

VARMRÄTT

  • Halstrad röding med brynt sojasmörsås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips
  • Stekt kycklingbröstfilé från Knäred med apelsinsås, rostad jordärtskocka, stekt kålrot, rotselleri, svartkål, friterad lök och potatis- och purjolöksterrin
  • Redefine plantbaserad biff med rödvinssås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips

DESSERT

  • Karamelliserad mjölkchokladmousse med mandelkrokant och portvinsinkokt plommonkompott
  • Valnötsglass med kolasås, morotskaka, syrlig citrusfärskost och valnötscrumble
Visa mer
Visa mindre

MENY fredag från 28 april

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 28 april - 27 juni och 4 augusti - 14 september.

FÖRRÄTT

  • Smörbakad vit sparris och stekt grön sparris serveras med löjrom, äggulakräm, rotfruktchips, picklad rödlök och serranocrumble
  • Karamelliserad fläsksida med jalapeñomajonnäs, rödkålscrudité med sesam, jordnötter och salladslök

VARMRÄTT

  • Halstrad torskrygg med vitvinssås, krispig skaldjurs- krokett, palsternackspuré, confiterad äggula, syrad gurka, citronbakad fänkål och dillslungad potatis
  • Stekt flankstek med salviaemulsion, chorizo, sotad kålrabbi, smörstekta sockerärtor och rädisor samt potatis- kaka med rostad vitlök och pecorino
  • Tryffelrisotto med rött vin, parmesan, grillad portabello, svartkål, bakad spetskål och krokett med färskost och örter

DESSERT

  • Limepavlova med kokossorbet, rostad kokos och mango- kompott
  • Chokladfondant med vaniljglass, hallonkompott och kanderade hasselnötter
Visa mer
Visa mindre
Ett äldre par som håller hand över ett restaurangbord
Kock lagar mat på Hotel Tylösand.

MENY LÖRDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Tylösand Skagen med löjrom, smörstekt brioche, sötsyrlig rödlök, fänkålscrudité och dillolja
  • Honungsrostade betor med eldad chèvre, rödbetspuré, färska fikon, sockersaltade valnötter och balsamico- dressad machésallad

VARMRÄTT

  • Stekt långarygg med dillvelouté, smörstekt pilgrimsmussla, sparris, romanesco, spenat och potatisstomp med Gruyère
  • Örtstekt flankstek med tryffelbearnaise, frasig boll på oxsvansrillette, broccolisparris, minimorot, rostad schalottenlökssky och friterad potatiskaka
  • Tryffelravioli med smörad svampbuljong, parmesan, stekt svamp med vitlök och chili, friterad rödbeta och ostronskivling. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpa- frön och örtmarinerad halloumi

DESSERT

  • Tartelett fylld med mörk choklad, hasselnötter och kolakräm, havtornscurd, sockrade hasselnötter och italiensk maräng
  • Mjölkchokladglass smaksatt med Ron Zacapa 23-årig rom, kokoskaka, chokladjord och mango- och passionsfruktskompott
Visa mer
Visa mindre

MENY lördag från 28 april

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 28 april - 27 juni och 4 augusti - 14 september.

FÖRRÄTT

  • Halstrade rödräkor med eldad kolhollandaise, Granny Smith-relish, syrad äppelpuré, chorizocrumble och stekt brioche
  • Jambon de Savoie på stekt surdegsbruschetta med bränd chèvre, fikon, honung och rostade valnötter

VARMRÄTT

  • Halstrad sejloin med brynt smör, pepparrotsstuvad potatis, krispig marulkskind, bakad persiljerot och crudité på fänkål, rädisa och sparris
  • Stekt oxfilé med choronsås, krispig boll på västerbottensost och bacon, ramslöksfrästa morötter, vaxbönor och vårlök tillsammans med confiterad potatis med vitlök och chili
  • Smörpocherad ravioli med pesto, tomat, basilika, spenat, parmesan och saltrostade pinjenötter

DESSERT

  • Flädercurdtartelett med bränd maräng, jordgubbs- coulis och färska jordgubbar
  • Vit chokladpannacotta med lycheesorbet, rabarberkompott och rostad vit choklad
Visa mer
Visa mindre

MENY SÖNDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRRÄTT

  • Sotad tonfisk- och avokadotartar med ananassalsa, chilidrops och krispiga gyozachips
  • Pata negra på stekt focaccia med syltade tomater, tryffelkräm, hyvlad Gammal Knas och olivolja

VARMRÄTT

  • Halstrad kalvnoisette med krokett “Cordon Bleu”, rostad vitlökssky, stekt sparris, semibakade tomater, gremolatasmör och pommes château
  • Stekt laxloin med vinkokta blåmusslor “moules frites”, aioli, smörfrästa franska ärtor, pommes frites och stenugnsbakat surdegsbröd
  • Rostad pumpa “Tom Kha Gai” med vattenkastanj, blomkål, röda linser, sesam och basmatiris. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, salt- stekta pumpafrön och nätvårrullar

DESSERT

  • Klassisk knäckig crème brûlée med färska bär
  • Chokladpastej med hallonsorbet, hallonmaräng och rostade hasselnötter
Visa mer
Visa mindre

MENY söndag från 28 april

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 28 april - 27 juni och 4 augusti - 14 september.

FÖRRÄTT

  • Tylösand Skagenröra med löjrom, stenugnsbakat surdegsbröd, sötsyrlig rödlök, fänkålscrudité och dillolja
  • Dubbelmarinerad oxfilé med schalottenlöksmajonnäs, sotad lök och Västerbottensost crisp

VARMRÄTT

  • Varmrökt regnbågslax med skaldjurshollandaise, forellrom, smörstekt vit sparris och spenat samt potatisstomp med citron och dill
  • Pepparstekt kalvrygg med vitlökssmör, rödvinssås, sotade glaserade grönsaker serveras med dirty fries och parmesanaioli
  • Kryddig falafel med raita, sotade glaserade grönsaker tillsammans med bulgur med mynta, fetaost, spenat och granatäpple

DESSERT

  • Baumkuchen med äppelkompott, cognacsrussin och kanderade mandlar
  • Ädelostbakade päron med rosmarinhonung, saltrostade valnötter och glass på krossade vaniljdrömmar
Visa mer
Visa mindre