Bookboost's chat icon
Sökresultat: Sökord

En man och två kvinnor som äter och skålar på Titus veranda

TRERÄTTERS SUPÉ

Välkommen till en smakupplevelse för alla sinnen. Restaurang Tylöhus har förgyllt besöken till Tylösand sedan 1915 och är idag en uppdaterad klassiker, där innovationer och traditioner harmonierar på tallriken. Resultatet skapar kulinariska ögonblicksbilder som dröjer sig kvar i minnet och blir tidlösa. Ungefär som fotokonsten du ser på väggarna.

Visa mer
Visa mindre
En manlig kock i ett restaurangkök iklädd kockmössa

MENY MÅNDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-26 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Gravad rökt röding med dillmajonnäs, löjrom, syrad lök och brynt kavringspaj
  • Carpaccio på ryggbiff med ruccola-aioli, dressad hjärt- sallad, saltrostade pinjenötter, friterad kapris och hyvlad parmesanost

VARMRÄTT

  • Halstrad sejrygg med smörad rödvinssås, stekta trattkantareller och lök, syrade betor, jordärtskocks- chips och potatispuré med rostat smör
  • Stekt hjortinnanlår med marsalasky, krämig rotfruktsgratäng, brysselkål, rökbakad schalottenlök, varm rödlök och tranbärsmarmelad
  • Djupfriterad krispig fetaost med smörstekt gnocchi i rostad tomatsås, rökbakad schalottenlök, färskostkräm med tryffel, hyvlad parmesanost och vitlöksgratinerad plommontomat

DESSERT

  • Portsvininkokt päron med kanel, chokladganache, rostad chokladböna, russinreduktion och tonkaglass
  • Pecannötsbrownie med körsbärskompott, körsbärssorbet och cookiecrunch
Visa mer
Visa mindre

MENY TISDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-26 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Sojamarinerad tonfisk med gochujangmajonnäs, friterad wonton, krossade wasabiärtor, yuzupicklad gurka med chili, gari och sesam
  • Friterad sötpotatiskrokett med het pumpakräm, karamelliserade pumpafrön, sötsyrlig silverlök, svartkål och Gruyère

VARMRÄTT

  • Halstrad torskrygg med krispig friterad pilgrimsmussla, forellrom, stekt tryffelpotatis och stuvad kål med smetana och citron
  • Stekt kycklingbröst från Knäred med citrussky, syrade rovor och potatisstomp med persilja, spenat och långlagrad svensk prästost
  • Saffransrisotto med citrusbakad fänkål, friterad rödlöks- krokett, minimorot, rostade macadamianötter, persilja och krispig lök

DESSERT

  • Äppelpaj med vaniljglass, salt kolasås, färska hallon och mandelcrumble
  • Yoghurtmousse med citron, passionfruktscurd, havre- och vit chokladcrunch och färska jordgubbar
Visa mer
Visa mindre
Två leende kockar i ett restaurangkök iklädda kockmössor
Två manliga kockar som pratar med varandra över en spis i ett r

MENY ONSDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-26 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Tylösands toast Skagen med löjrom, smörstekt surdegsbröd, sötsur grönkål och kryddkrasse
  • Sotad oxfilé med fermenterad kål ”kimchi”, gravad äggula, karamelliserad schalottenlökmajonnäs och picklad rättika

VARMRÄTT

  • Kryddhalstrad laxrygg med Sandefjordsås, stenbitsrom, friterad potatiskaka med smak av dill, fänkålscrüdité med sockerärta, rädisa, hyvlad morot och smörstekt broccolisparris
  • Pepparstekt flankstek med Café de Paris-emulsion, krispig cheddarostkrokett, olivoljebakad Conchitas tomat, vaxbönor och haricots verts med vitlök
  • Skogssvampsgulasch med polenta smaksatt med parmesanost, krispig svartkål och rostade krossade paranötter

DESSERT

  • Chokladpannacotta med kokoscrumble, mangokompott och kanderade hasselnötter
  • Brynt smörkolakaka med kanelcrunch, äpplecidersorbet och italiensk maräng
Visa mer
Visa mindre

MENY TORSDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-26 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Gravad rökt röding med dillmajonnäs, löjrom, syrad lök och brynt kavringspaj
  • Carpaccio på ryggbiff med ruccola-aioli, dressad hjärt- sallad, saltrostade pinjenötter, friterad kapris och hyvlad parmesanost

VARMRÄTT

  • Halstrad sejrygg med smörad rödvinssås, stekta trattkantareller och lök, syrade betor, jordärtskocks- chips och potatispuré med rostat smör
  • Stekt hjortinnanlår med marsalasky, krämig rotfruktsgratäng, brysselkål, rökbakad schalottenlök, varm rödlök och tranbärsmarmelad
  • Djupfriterad krispig fetaost med smörstekt gnocchi i rostad tomatsås, rökbakad schalottenlök, färskostkräm med tryffel, hyvlad parmesanost och vitlöksgratinerad plommontomat

DESSERT

  • Portsvininkokt päron med kanel, chokladganache, rostad chokladböna, russinreduktion och tonkaglass
  • Pecannötsbrownie med körsbärskompott, körsbärssorbet och cookiecrunch
Visa mer
Visa mindre
Kock som skär bröd i ett restaurangkök på Hotel Tylösand
Närbild på rosmarin

MENY FREDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-26 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Sojamarinerad tonfisk med gochujangmajonnäs, friterad wonton, krossade wasabiärtor, yuzupicklad gurka med chili, gari och sesam
  • Friterad sötpotatiskrokett med het pumpakräm, karamelliserade pumpafrön, sötsyrlig silverlök, svartkål och Gruyère

VARMRÄTT

  • Halstrad torskrygg med krispig friterad pilgrimsmussla, forellrom, stekt tryffelpotatis och stuvad kål med smetana och citron
  • Stekt kycklingbröst från Knäred med citrussky, syrade rovor och potatisstomp med persilja, spenat och långlagrad svensk prästost
  • Saffransrisotto med citrusbakad fänkål, friterad rödlöks- krokett, minimorot, rostade macadamianötter, persilja och krispig lök

DESSERT

  • Äppelpaj med vaniljglass, salt kolasås, färska hallon och mandelcrumble
  • Yoghurtmousse med citron, passionfruktscurd, havre- och vit chokladcrunch och färska jordgubbar
Visa mer
Visa mindre

MENY LÖRDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-26 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Tylösands toast Skagen med löjrom, smörstekt surdegsbröd, sötsur grönkål och kryddkrasse
  • Sotad oxfilé med fermenterad kål ”kimchi”, gravad äggula, karamelliserad schalottenlökmajonnäs och picklad rättika

VARMRÄTT

  • Kryddhalstrad laxrygg med Sandefjordsås, stenbitsrom, friterad potatiskaka med smak av dill, fänkålscrüdité med sockerärta, rädisa, hyvlad morot och smörstekt broccolisparris
  • Pepparstekt flankstek med Café de Paris-emulsion, krispig cheddarostkrokett, olivoljebakad Conchitas tomat, vaxbönor och haricots verts med vitlök
  • Skogssvampsgulasch med polenta smaksatt med parmesanost, krispig svartkål och rostade krossade paranötter

DESSERT

  • Chokladpannacotta med kokoscrumble, mangokompott och kanderade hasselnötter
  • Brynt smörkolakaka med kanelcrunch, äpplecidersorbet och italiensk maräng
Visa mer
Visa mindre
Närbild på en kniv och hackade örter på en skärbräda i trä
En manlig kock som skär mat i ett restaurang kök på Hotel Tylös

MENY SÖNDAG

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 16 september 2024-26 januari 2025.

FÖRRÄTT

  • Sotad gravat reninnanlår med duxell, rotselleripuré, bakad rotselleri och friterad saltkapris
  • Bruschetta med smörstekta kantareller, burrata, tomat- och chilimarmelad, nduja-emulsion och hyvlad parmesan

VARMRÄTT

  • Klassisk Bouillabaisse med torsk, lax, blåmussla, saffrans- aioli, räkor och halstrad pilgrimsmussla
  • Helstekt kalvrygg med portvinssås, sidfläsk, champinjoner, rostad persiljerot och tryffelpotatispuré med långbakad lök
  • Gratinerad skogssvampsfylld cannelloni med smörstekta svenska rötter, grönkål, picklad silverlök, manchegokräm och saltbakad Conchitas tomat

DESSERT

  • Klassisk knäckig crème brûlée med färska bär
  • Köksmästarens urval av unika ostar med marmelad
Visa mer
Visa mindre

NY MENY MÅNDAG 27/1

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRÄTT

  • Halstrade rödräkor med vitlök- och chiliemulsion, sotad citron och stekt sparris
  • Kryddig rostbiff med confiterad äggula, pepparrotssenap, friterad kapris, dillgurka och rotfruktchips

VARMRÄTT

  • Stekt rimmad torskrygg med vitvinssås, forellrom, sotad gemsallad, rostade betor, potatispuré med tryffel och krispiga brödsmulor
  • Sichuanpepparstekt oxfilé med portvinssås, knaprigt varmrökt sidfläsk, eldad syltlök, champinjoner, bryssel- kål, rostad persiljerot och potatispuré med smak av brynt smör
  • Krämig pappardellepasta med burrata, rostad tomatragu, färsk tryffel och riven pecorino. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpafrön och friterad lökkrokett

DESSERT

  • Körsbärspaj med kanderad pistagenötsglass, vaniljkräm och havrecrumble
  • Matchapannacotta med yuzusorbet, rostad vit choklad och frystorkade blåbär
Visa mer
Visa mindre
Kockar lagar mat i kök.
Kockar lagar lunch på Hotel Tylösand.

NY MENY TISDAG 27/1

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRÄTT

  • Sotad laxfilé med rökt dillhollandaise, forellrom, citrus- salsa och edamamebönor
  • Ankleverpralin doppad i mörk choklad, torkad fruktmarmelad smaksatt med marsala, smörstekt rågbröd och rostade hasselnötter

VARMRÄTT

  • Halstrad röding med brynt sojasmörsås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips
  • Stekt kycklingbröstfilé från Knäred med apelsinsås, rostad jordärtskocka, stekt kålrot, rotselleri, svartkål, friterad lök och potatis- och purjolöksterrin
  • Redefine plantbaserad biff med rödvinssås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips

DESSERT

  • Karamelliserad mjölkchokladmousse med mandelkrokant och portvinsinkokt plommonkompott
  • Valnötsglass med kolasås, morotskaka, syrlig citrusfärskost och valnötscrumble
Visa mer
Visa mindre

NY MENY ONSDAG 27/1

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRÄTT

  • Tylösand Skagen med löjrom, smörstekt brioche, sötsyrlig rödlök, fänkålscrudité och dillolja
  • Honungsrostade betor med eldad chèvre, rödbetspuré, färska fikon, sockersaltade valnötter och balsamico- dressad machésallad

VARMRÄTT

  • Stekt långarygg med dillvelouté, smörstekt pilgrimsmussla, sparris, romanesco, spenat och potatisstomp med Gruyère
  • Örtstekt flankstek med tryffelbearnaise, frasig boll på oxsvansrillette, broccolisparris, minimorot, rostad schalottenlökssky och friterad potatiskaka
  • Tryffelravioli med smörad svampbuljong, parmesan, stekt svamp med vitlök och chili, friterad rödbeta och ostronskivling. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpa- frön och örtmarinerad halloumi

DESSERT

  • Tartelett fylld med mörk choklad, hasselnötter och kolakräm, havtornscurd, sockrade hasselnötter och italiensk maräng
  • Mjölkchokladglass smaksatt med Ron Zacapa 23-årig rom, kokoskaka, chokladjord och mango- och passionsfruktskompott

Visa mer
Visa mindre
Kompisar har middag i Restaurang Tylöhus.
Ett par äter middag på Hotel Tylösand.

NY MENY TORSDAG 27/1

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRÄTT

  • Halstrade rödräkor med vitlök- och chiliemulsion, sotad citron och stekt sparris
  • Kryddig rostbiff med confiterad äggula, pepparrotssenap, friterad kapris, dillgurka och rotfruktchips

VARMRÄTT

  • Stekt rimmad torskrygg med vitvinssås, forellrom, sotad gemsallad, rostade betor, potatispuré med tryffel och krispiga brödsmulor
  • Sichuanpepparstekt oxfilé med portvinssås, knaprigt varmrökt sidfläsk, eldad syltlök, champinjoner, bryssel- kål, rostad persiljerot och potatispuré med smak av brynt smör
  • Krämig pappardellepasta med burrata, rostad tomatragu, färsk tryffel och riven pecorino. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpafrön och friterad lökkrokett

DESSERT

  • Körsbärspaj med kanderad pistagenötsglass, vaniljkräm och havrecrumble
  • Matchapannacotta med yuzusorbet, rostad vit choklad och frystorkade blåbär
Visa mer
Visa mindre

NY MENY FREDAG 27/1

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRÄTT

  • Sotad laxfilé med rökt dillhollandaise, forellrom, citrus- salsa och edamamebönor
  • Ankleverpralin doppad i mörk choklad, torkad fruktmarmelad smaksatt med marsala, smörstekt rågbröd och rostade hasselnötter

VARMRÄTT

  • Halstrad röding med brynt sojasmörsås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips
  • Stekt kycklingbröstfilé från Knäred med apelsinsås, rostad jordärtskocka, stekt kålrot, rotselleri, svartkål, friterad lök och potatis- och purjolöksterrin
  • Redefine plantbaserad biff med rödvinssås, yuzusyrad gurka, chilistekt kål, vårlök, morot, grillad lime, smashad sesampotatis och krispiga wontonchips

DESSERT

  • Karamelliserad mjölkchokladmousse med mandelkrokant och portvinsinkokt plommonkompott
  • Valnötsglass med kolasås, morotskaka, syrlig citrusfärskost och valnötscrumble
Visa mer
Visa mindre
Utsikt från Restaurang Tylöhus.
Kock lagar mat på Hotel Tylösand.

NY MENY LÖRDAG 27/1

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRÄTT

  • Tylösand Skagen med löjrom, smörstekt brioche, sötsyrlig rödlök, fänkålscrudité och dillolja
  • Honungsrostade betor med eldad chèvre, rödbetspuré, färska fikon, sockersaltade valnötter och balsamico- dressad machésallad

VARMRÄTT

  • Stekt långarygg med dillvelouté, smörstekt pilgrimsmussla, sparris, romanesco, spenat och potatisstomp med Gruyère
  • Örtstekt flankstek med tryffelbearnaise, frasig boll på oxsvansrillette, broccolisparris, minimorot, rostad schalottenlökssky och friterad potatiskaka
  • Tryffelravioli med smörad svampbuljong, parmesan, stekt svamp med vitlök och chili, friterad rödbeta och ostronskivling. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, saltstekta pumpa- frön och örtmarinerad halloumi

DESSERT

  • Tartelett fylld med mörk choklad, hasselnötter och kolakräm, havtornscurd, sockrade hasselnötter och italiensk maräng
  • Mjölkchokladglass smaksatt med Ron Zacapa 23-årig rom, kokoskaka, chokladjord och mango- och passionsfruktskompott
Visa mer
Visa mindre

NY MENY SÖNDAG 27/1

Meny för vår trerätters supé. Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter. Menyn gäller från och med 27 januari - 27 april 2025.

FÖRÄTT

  • Sotad tonfisk- och avokadotartar med ananassalsa, chilidrops och krispiga gyozachips
  • Pata negra på stekt focaccia med syltade tomater, tryffelkräm, hyvlad Gammal Knas och olivolja

VARMRÄTT

  • Halstrad kalvnoisette med krokett “Cordon Bleu”, rostad vitlökssky, stekt sparris, semibakade tomater, gremolatasmör och pommes château
  • Stekt laxloin med vinkokta blåmusslor “moules frites”, aioli, smörfrästa franska ärtor, pommes frites och stenugnsbakat surdegsbröd
  • Rostad pumpa “Tom Kha Gai” med vattenkastanj, blomkål, röda linser, sesam och basmatiris. Serveras med en sallad på böngroddar, kål, syrlig silverlök, rostade tomater, salt- stekta pumpafrön och nätvårrullar

DESSERT

  • Klassisk knäckig crème brûlée med färska bär
  • Chokladpastej med hallonsorbet, hallonmaräng och rostade hasselnötter
Visa mer
Visa mindre