Bookboost's chat icon
Sökresultat: Sökord

Två kockar som skålar med bubbel

Nyårsmeny 2024

Välkommen till en smakupplevelse utöver det vanliga under nyårshelgen. Vår meny kombinerar tradition och nyskapande, där varje rätt är noggrant komponerad för att skapa oförglömliga smakminnen. Här möts klassiska smaker och moderna influenser på ett sätt som förhöjer firandet och gör måltiden till en kulinarisk resa att minnas.

LÄS MER

Visa mer
Visa mindre
Två tjejer skålar.

MENY SÖNDAG 29/12

Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter.

FÖRRÄTT

  • Sotad gravat reninnanlår med duxell, rotselleripuré, bakad rotselleri och friterad saltkapris
  • Bruschetta med smörstekta kantareller, burrata, tomat- och chilimarmelad, nduja-emulsion och hyvlad parmesan

VARMRÄTT

  • Klassisk Bouillabaisse med torsk, lax, blåmussla, saffrans- aioli, räkor och halstrad pilgrimsmussla
  • Helstekt kalvrygg med portvinssås, sidfläsk, champinjoner, rostad persiljerot och tryffelpotatispuré med långbakad lök
  • Gratinerad skogssvampsfylld cannelloni med smörstekta svenska rötter, grönkål, picklad silverlök, manchegokräm och saltbakad Conchitas tomat

DESSERT

  • Klassisk knäckig crème brûlée med färska bär
  • Köksmästarens urval av unika ostar med marmelad
Visa mer
Visa mindre

MENY måndag 30/12

Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter.

FÖRRÄTT

  • Gravad rökt röding med dillmajonnäs, löjrom, syrad lök och brynt kavringspaj
  • Carpaccio på ryggbiff med ruccola-aioli, dressad hjärt- sallad, saltrostade pinjenötter, friterad kapris och hyvlad parmesanost

VARMRÄTT

  • Halstrad kummelrygg med smörad rödvinssås, stekta trattkantareller och lök, syrade betor, jordärtskocks- chips och potatispuré med rostat smör
  • Stekt hjortinnanlår med marsalasky, krämig rotfruktsgratäng, brysselkål, rökbakad schalottenlök, varm rödlök och tranbärsmarmelad
  • Djupfriterad krispig fetaost med smörstekt gnocchi i rostad tomatsås, rökbakad schalottenlök, färskostkräm med tryffel, hyvlad parmesanost och vitlöksgratinerad plommontomat

DESSERT

  • Portsvininkokt päron med kanel, chokladganache, rostad chokladböna, russinreduktion och tonkaglass
  • Pecannötsbrownie med körsbärskompott, körsbärssorbet och cookiecrunch
Visa mer
Visa mindre
Kompisar har middag i Restaurang Tylöhus.
Två tjejer skålar med bubbel

NYÅRSMENY

AMUSE

Carl-Johansvampskrokett i valnötkrisp med persilja, rotselleripuré, parmesan, sötat citronskal och svamppulver

FÖRRÄTT

Hummer med eldad kol-hollandaise, Granny Smith-relish, syrad äppelpuré, chorizo-crumble och stekt brioche

VARMRÄTT

Oxfilé tournedos med portvins- och rosépepparsky, morotspuré, sotad kullök, sursöt kålrabbi, rostad minimorot och potatiskrutong

DESSERT

Choklad mille-feuille De Lux med körsbärssorbet

Visa mer
Visa mindre

NYÅRSMENY DELUXE

AMUSE

Carl-Johansvampskrokett i valnötkrisp med persilja, rotselleripuré, parmesan, sötat citronskal och svamppulver

Potatisblini med Oscietra caviar, tryffel, syrad tryffelgrädde och confiterad äggula

FÖRRÄTT

Sotad wagyu med grönpepparemulsion, Gammel Knas, sesamgrissini samt picklad ingefära och gurka

Hummer med eldad kol-hollandaise, Granny Smith-relish, syrad äppelpuré, chorizo-crumble och stekt brioche

VARMRÄTT

Oxfilé tournedos med portvins- och rosépepparsky, morotspuré, sotad kullök, sursöt kålrabbi, rostad minimorot och potatiskrutong

DESSERT

Choklad mille-feuille De Lux med körsbärssorbet

Visa mer
Visa mindre
Ett äldre par som håller hand över ett restaurangbord

MENY ONSDAG 1/1

Du väljer mellan två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter.

FÖRRÄTT

  • Tylösands toast Skagen med löjrom, smörstekt surdegsbröd, sötsur grönkål och kryddkrasse
  • Sotad oxfilé med fermenterad kål ”kimchi”, gravad äggula, karamelliserad schalottenlökmajonnäs och picklad rättika

VARMRÄTT

  • Kryddhalstrad laxrygg med Sandefjordsås, stenbitsrom, friterad potatiskaka med smak av dill, fänkålscrüdité med sockerärta, rädisa, hyvlad morot och smörstekt broccolisparris
  • Pepparstekt flankstek med Café de Paris-emulsion, krispig cheddarostkrokett, olivoljebakad Conchitas tomat, vaxbönor och haricots verts med vitlök
  • Skogssvampsgulasch med polenta smaksatt med parmesanost, krispig svartkål och rostade krossade paranötter

DESSERT

  • Chokladpannacotta med kokoscrumble, mangokompott och kanderade hasselnötter
  • Brynt smörkolakaka med kanelcrunch, äpplecidersorbet och italiensk maräng
Visa mer
Visa mindre