DRYCKESPROVNINGAR
På Hotel Tylösand kombinerar vi smakrika drycker med djup kunskap för att ge dig en minnesvärd upplevelse. Välkommen till en lärorik och underhållande kväll, där passionerade experter guidar dig genom dryckernas historia, smaker och dofter.
Dryckesprovningarna börjar kl. 17.30 och hålls i en lokal utanför restaurangen. De ingår i ditt hotellpaket och bokas i samband med din vistelse. Observera att platserna är begränsade!
PROGRAM
24-25/1 - VINPORVNING MED WINE AFFAIR
Följ med Emelie Hunter från Wine Affair på en vinresa av röda viner genom några av de mest klassiska regionerna såsom Bourgogne, Bordeaux, Rhône och Madrian.
31/1-1/2 - VINPROVNING MED LIVELY WINES
Denna helg kommer vi ha en trevlig mousserande provning tillsammans med Anette Liljeberg i baren på Leifs Lounge.
7-8/2 - VINPROVNING MED VINGRUPPEN
Tillsammans med Vingruppen och Tobbe Sandberg kommer ni dessa dagar få en guidad provning med producenten Domaine Laroche från Frankrike, Chablis
14-15/2 - VINPROVNING MED HERMANSSON & CO
Tillsammans med Fredrik Norell från Hermansson & Co kommer ni få möjligheten att prova viner från den italienska vinproducenten Tommasi som startade sin första vingård i Valpolicella, idag producerar Tommasi vin från Veneto, Lombardiet, Toscana, Apulien & Basilicata.
7–8/3 – ROMPROVNING MED HERMANSSON & CO
Upplev smaker från Dominikanska republiken och Trinidad. Fredrik Norell guidar oss genom romens värld, från historia till användningsområden. Kanske hittar du en ny favorit!
14-15/3 - VINPROVNING MED LIVELY WINES
Mer info kommer inom kort.
21-22/3 - VINPROVNING MED JAKOBSSON & SÖDERSTRÖM
Dessa datum kommer ni få vara med om en fantastiskt vinprovning tillsammans med Fredrik Grönvall från Jakobsson & Söderström med viner från Frankrike Alsace
28–29/3 – VINPROVNING MED GALATEA
En provning med viner från tyska viner från Rhendalen och producenterna Sankt Anna och Lergenmuller, som importeras till Sverige av Galatea. Provningsledare Stefan Holm har väldigt lång erfarenhet av vin och vinprovning. Vi kommer på ett lättsamt sätt få prova såväl vitt som rött vin och lära oss förstå vad som skapar skillnader i doft och smak, samt hur det påverkar valet av mat man serverar vinet till.
4–5/4 – COCKTAILPROVNING MED BACARDI
Bacardi är tillbaka för att visa hur du blandar cocktails som en riktig bartender, redo att imponera på vårens fester.
18, 19 OCH 20/4 – VINPROVNING MED GALATEA
På denna provning får vi lära känna familjeägda vinproducenten Weingut Leth och provar olika varianter ur det sortiment som Galatea importerar till Sverige. Provningen leds av Stefan Holm som under flera år arbetat med vin och haft åtskilliga provningar. Vi kommer efter provningen ha en större förståelse för olikheter i vinets aromer och hur man kan matcha mat och vin.
2-3/5 - VINPROVNING MED VINGRUPPEN
Dessa datum kommer Tobias Sandberg guida er igenom Per Gessles fantastiska viner.
boka rum